نمونه برداری از فرآورده های خام دامی و ارسال نمونه به آزمایشگاه
نمونه برداری از فرآورده های خام دامی و ارسال نمونه به آزمایشگاه :
برای نمونه برداری از مواد خام دامی یکسری نکاتی باید رعایت شود که این نکات عبارتند از :
1. ازمانیکه نمونه ای جمع آوری می شود از اینکه نمونه شما با آزمایشاتی که می خواهید انجام دهید مطابقت لازم را دارد اطمینان حاصل نمائید.
2. از اینکه اندازه نمونه ( مقدار ) و ظرف نمونه گیری شما بسته به نوع نمونه مناسب می باشد اطمینان حاصل نمائید.
3. از برچسب مناسب و جوهر مخصوص برای نوشتن آن استفاده نمائید.
به ادامه مطلب بروید
. نمونه ها باید در ظروف مخصوص که غیر قابل نشتی بوده و قابلیت حمل مسافتهای طولانی را داشته باشد استفاده نمائید و در صورتی که از ظروف شکستنی برای ارسال نمونه استفاده می کنید حتما از ظرف غیر شکستنی بعنوان نگهدارنده خارجی استفاده نمائید.
5. فرم مخصوص نمونه بردری را همراه نمونه ارسال کرده و آن را در شرایط مناسب همراه نمونه قرار دهید.
6. برای نمونه های خیس فرم مخصوص را در پاکتهای پلاستیکی قرار دهید . در مورد نمونه می بایست اطلاعات کامل به همراه تاریخچه - حد انتظار-و بکار گیری نتایج و خطرات مربوط به نمونه ذکر شود.
7. باید در مورد نمونه هائی که لازم است از یخچال و یا فریزر و یا ظروف خارجی برای نگهداری آنها استفاده شود آگاهی لازم را دارا بوده و در مورد محتویات آن و عواملی نظیر بو تمهیدات لازم اندیشیده شود. بهتر است قبلا با آزمایشگاه مورد نظر هماهنگی لازم صورت گیرد.
جدول مربوط به انواع نمونه ، آزمایشات مربوطه و نحوه ارسال به آزمایشگاه را در زیر مشاهده میکنید:
نوع نمونه |
آزمایش |
نوع ظرف |
مقدار نمونه |
درجه حرارت |
مدت ارسال به آزمایشگاه |
گوشت ماهی |
میکروبیولوژیکال |
ظرف تمیز |
300گرم |
6-1 درجه سانتیگراد |
ظرف 24 ساعت |
گوشت ماهی |
شیمیایی |
|
1 کیلوگرم |
6-1 درجه سانتیگراد |
ظرف 24 ساعت |
شیرخام |
شمارش کلی فرم ها و باکتو اسکن |
ویالهای استریل 50 میلی لیتر |
40 میلی لیتر |
4-1 درجه سانتیگراد |
3-2 روز |
شیر خام |
ترکیبات کریزوسکوپ و شمارش سلولهای سوماتیک |
ویالهای استریل 50 میلی لیتر |
40 میلی لیتر |
4-1 درجه سانتیگراد |
حداکثر تا 6 روز |
شیر مایع |
باقیمانده دارو |
ویال پلاستیکی |
40 میلی لیتر |
4 درجه سانتیگراد یا فریز شده |
|
گوشت |
باقیمانده دارو |
- |
200 گرم |
4 درجه سانتیگراد یا فریز شده |
تازه یا تا 48 ساعت بعد از کشتار |