وت شاپ بلاگ (دامپزشکی و دامپروری)

کتاب ، جزوه ، فیلم ، اپلیکیشن در زمینه دامپزشکی و حیوانات

وت شاپ بلاگ (دامپزشکی و دامپروری)

کتاب ، جزوه ، فیلم ، اپلیکیشن در زمینه دامپزشکی و حیوانات

وت شاپ بلاگ (دامپزشکی و دامپروری)
فروشگاه دامپزشکی و دامپروری
اپلیکیشن دامپزشک همراه
آخرین نظرات

ویژگیهای عسل طبیعی و عسل تقلبی

يكشنبه, ۶ تیر ۱۴۰۰، ۱۰:۰۶ ق.ظ

ویژگیهای عسل طبیعی و عسل تقلبی

عسل طبیعی دارای ویژگیهای خاصی است که بیشتر مردم قادر به تشخیص آن نمیباشند و تنها افراد با تجربه مثل خود زنبورداران میتوانند تا حدودی مرغوبیت آن را تشخیص دهند . بطور کلی چنانچه مواد تشکیل دهنده عسل با فرمول اصلی آن مطابقت داشته باشد ، طبیعی و در غیراینصورت تقلبی است . بنابراین تشخیص صحیح طبیعی بودن آن تنها در  آزمایشگاه امکان پذیر است که متاسفانه چنین مکانی در کشور ما وجود ندارد. و این ازمایش تا حدودی از طریق تجربه به طور روزمره انجام میشود به این ترتیب که :

یک قاسق چایخوری را در شیشه عسل فرو برده و بیرون می آورند ، هنگام بیرون کشیدن قاشق یک رشته از عسل چسبناک ایجاد میشود که ظاهرا هرچه این رشته طویل تر باشد مرغوبیت عسل بیشتر است .

به ادامه مطلب بروید

نکته دیگر اینکه زمانیکه رشته مورد بحث قطع شد ، نشانه دیگر عسل مرغوب این است که در این هنگام باید مانند جیوه به طرف بالا بجهد .

از طرفی میتوان تا حدودی از طریق رنگ ، بو ،‌مزه ، طعم و یکنواختی عسل مرغوبیت آن را تشخیص داد.

دستگاه کوچکی نیز به نام رفراکتومتر ( RefraktoMeter ) وجود دارد که میتوان در اسرع وقت بوسیله این دستگاه به طبیعی بودن عسل پی برد. نحوه ی کار دستگاه به این صورت است که در روی صفحه ان مقداری عصل ریخته ودر برابر نور به آن نگاه میکنیم و از طریق این دستگاه شخص میتواند میزان آب و سایر مواد تشکیل دهنده عسل را مشاهده نموده و مرغوبیت ان را مشخص نماید.

 

انواع رفراکتومتر را در تصویر مشاهده میکنید

عسل تقلبی عسلی است که مواد تشکیل دهنده آن با فرمول عسل طبیعی مطابقت ندارد . اگر این نوع عسل را در دستگاه رفراکتومتر قرار دهیم میزان آب آن بیشتر و سایر مواد آن کمتر از حد معمول نشان داده میشود.

به طور کلی میتوان گفت عسلی که توسط زنبور از شهد گلها تهیه میشودعسلی کاملا مرغوب و طبیعی است وعامل اصلی نامرغوب بودن عسل زنبورداران میباشند . اینخودبه چند طریق امکان پذیر است :

1-      زنبورداران پس از استخراج عسل از کندو مقداری شربت غلیظ به آن اضافه میکنند که هرچه میزان این شربت غلیظ تر باشد از خلوص عسل بیشتر کاسته میشود.

2-      زمانی که زنبوردار باید از شهد گل استفاده کند شربت غلیظی در اختیار زنبوران قرار میدهد که درنتیجه از اختلات شهد گل با این شربت عسا تقلبی حاصل میشود.

3-      زمانی که شهد گل رو به اتماماست قاب خالی را در ظرف پر از شربت غلیظ فروبرده و سپس آن رادر کندو قرار میدهند که درنتیجه عسل با شربت مخلوط شده و عسل تقلبی بدست می آید.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۴/۰۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی