وت شاپ بلاگ (دامپزشکی و دامپروری)

کتاب ، جزوه ، فیلم ، اپلیکیشن در زمینه دامپزشکی و حیوانات

وت شاپ بلاگ (دامپزشکی و دامپروری)

کتاب ، جزوه ، فیلم ، اپلیکیشن در زمینه دامپزشکی و حیوانات

وت شاپ بلاگ (دامپزشکی و دامپروری)
فروشگاه دامپزشکی و دامپروری
اپلیکیشن دامپزشک همراه
آخرین نظرات

خواص درمانی عسل

پنجشنبه, ۳ تیر ۱۴۰۰، ۱۰:۲۲ ق.ظ

خواص درمانی عسل

عسل از قدیم الایام در پزشکی مورد استفاده قرار میگرفته و بعنوان دارو برای درمان خیلی از بیماری ها مورد استفاده بوده است.

در پنجاه سال گذشته نیز گزارش هایی از اثرات عسل روی بافتها و اعضای حیوانات منتشر شده است.

در حال حاضر سالیانه حدود 200 تن عسل برای مخلوط کردن با داروهای مختلف مانند شربت های سینه و ... استفاده میشود. زیرا دارو هایی که در آنها از عسل استفاده میشود نسبت به ترکیبات مشابه دارای مزه ی بهتری بوده و در نتیجه بیشتر مورد استقبال قرار میگیرند .

در کشور روسیه از عسل به عنوان ماده اصلی خیلی از پمادهای سوختگی استفاده میگردد.

در سوئیس از عسل برای درمان بیماری تشعشع radiation sickness استفاده شده و نتایج موفقیت آمیزی داشته است.

به ادامه مطلب بروید

  • خواصیت عسل برای بیماران قلبی

حضرت محمد فرموده اند : خوردن عسل باعث نشاط قلب و تقویت حافظه میشود.

قلب پرکارترین عضو بدن است چون از آغاز تولد انسان شروع به کار میکند و هرگز استراحت ندارد و بیشتر از تمام اعضای بدن به انرژی نیاز دارد و این انرژی از طریق سوختن گلوکز داخل سلولها بدست می آید و از طرفی عسل منبع سرشار از گلوکز است .

عسل علاوه بر گلوکز دارای آنزیمهایی است که قادر به تجزیه و انحلال چبی های داخل قلب و عروق می باشد و درنتیجه باعث از بین رفتن تجمعات چربی داخل عروق شده و جریان خون به طور طبیعی در قلب و عروق برقرار شده و فشارخون تنظیم میگردد و با چنین اثراتی طبعا خطر بروز سکته قلبی کاسته میشود.

وقتی سرعت جریان خون در قلب زیاد شود مقدار هموگلوبین گلبول های قرمز افزایش می یابد و این افزایش سبب جذب اکسیژن بیشتر در شش ها و دفع زیادتر مواد زائد خون شده و در نهایت سبب شادابی و طول عمر بیشتر قلب مبگردد.

در آلمان تزریق عسل طبیعی و عاری از هرگونه ناخالصی به بدن انجام میشود و تزریق عسل مثل تزریق سرم گلوکز بوده و به سرعت قند خون را بالا برده و تاثیر نیروزایی سریع در بدن دارد. برتری عسل نسبت به سرم گلوکز دراین است که عسل علاوه بر گلوکز دارای پروتئین ، مواد معدنی ، ویتامین ها ، آنزیم ها ، آنتی بیوتیک ها  میباشد.

  • تاثیر عسل بر روی خون

وجود عنصر آهن و ویتامین B12 برای تولید هموگلوبین در خون لازم و واجب است. عسل از نظر عنصر آهن غنی است که درنتیجه باعث افزایش هموگلوبین خون میشود . با افزایش هموگلوبین قدرت اکسیژن رسانی بی بافتها بیشتر شده و درنتیجه سوخت وساز بدن افزایش یافته و باعث سلامتی بدن میشود.

  • تاثیر عسل در سلامت دندانها

چنانچه ذرات قند معمولی (ساکاروز ) در دهان باقی بماند این قند توسط باکتری ها لاکتیک به اسید لاکتیک تبدیل شده و این اسید میتواند شرایط پوسیدگی دندانها را فراهم سازد . اما اگر به جای قند از عسل استفاده شود مثلا برای شیرین کردن چای به خاطر آنتی بیوتیک موجود در عسل فعالیت باکتری های لاکتیک و درنتیجه تولید اسید لاکتیک کاهش یافته و آسیب کمتری به دندانها خواهد رسید .

  • اثرات عسل در التیام زخم ها

عسل ماده ای با محیط اسیدی و فشار اسمزی زیاد همچنین حاوی آنتی بیوتیک ها ، آنزیم های تجزیه کننده ، ویتامین ها ، موادغذایی ، پروتئین ، مواد معدنی ، اسید آمینه و ... میباشد.لذا عسل در ضدعفونی کردن زخم ها و ترمیم بافتهای بریده شده و بهبود زخم ها نقش بسیار مهمی را ایفا میکند . البته ابتدا بایستی محل زخم یا سوختگی را با آب و صابون تمیز کرد و سپس بوسیله عسل خالص یا مخلوطی از 2 قسمت عسل و 1 قسمت آرد گندم و یا 2 قسمت عسل 1 قسمت روغن ماهی به صورت لایه ای نازک روی زخم ، سوختگی یا تبخال مالید و با گاز پانسمان نمود.

  • خواص عسل برای ورزشکاران

عسل یک غذای انرژی زاست به طوریکههر گرم عسل حاوی 15/3 کیلوکالری انرژی است ، قسمت اعظم عسلشامل قندهای ساده ، گلوکز و فروکتوز است که این دو قند بدون تجزیه شدن جذب شده و به سرعت در اختیار سلول های بدن قرار میگیرد . فرق اصلی و اساسی قند عسل با قند معمولی در این است که قند عسل به سرعت جذب و تولید انرژی میکند.

برای ورزشکاران که نیاز به انرژی سهل الوصول دارند نوشیدن عسل بسیار ضروری است. ورزشکاران میتوانند 15 دقیقه قبل از شروع مسایقه و یا در نیمه آن از شربت عسل استفاده کنند. چون هم انرژی زیادی به فوتبال لیست ها میدهد و هم ممنوعیتی ندارد.

در عسل گلوکزو فروکتوز تقریبا به نسبت مساوی وجود دارد. گلوکز در روده به سرعت جذب میشود ولی جذب فروکتوز با مقداری تاخیر انجام میشود به همین دلیل پس از مصرف عسل انرژی موجود در آن طی دو مرحله جذب میشود. این ویژگی سبب میشود که مقدار قند خون یکمرتبه به مقدار زیادی بالا و پایین نشود که برای ورزشکاران و کوهنوردان در طول مسابقات بسیار سودمند است. زیرا عسل انرژی خود را بهطور دائم در اختیار ورزشکار قرار میدهد.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۴/۰۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی