تخم مرغ و بازرسی بهداشتی آن
تخم مرغ و بازرسی بهداشتی آن
تخم مرغ بجز مصارف خانوار در پخت و پز، مصارف بسیار عمده و وسیع صنعتی نیز دارد. در کشور ما آمار دقیقی از مصرف تخم مرغ به نحوی که موارد و مبادی آن دقیقاً مورد بررسی قرار گیرد در دسترس نیست اما به وضوح میتوان اذعان کرد که مصرف این ماده غذایی به اشکال غیرمستقیم جایگاه مخصوص در رژیم غذایی دارد. از این موارد میتوان به مصرف تخم مرغ در کیک، کلوچه و بیسکویت، شکلات و آبنبات ، شیرینیجات و ماکارونی و پاستا، سسها ، غذای کودک، بستنی، فرآوردههای گوشتی، ماهی فرآوری شده ، غذاهای آماده طبخ و ... اشاره کرد، که سهم بزرگی از مصرف سرانه تخم مرغ در کشور را به خود اختصاص میدهند.
برای بازرسی بهداشتی تخم مرغ باید به نکات زیر توجه کرد:
- پوسته بدون ترک و عاری از آلودگی ظاهری باشد.
- محتویات فاقد هرگونه لکه های خونی یا گوشتی باشد.
باشد و تخم مرغ در معرض نور مستقیم خورشید نگهداری نشده باشد.
- تخم مرغ در جای خنک و دور از تابش مستقیم نور نگه داری شود.- از مصرف تخم مرغ بصورت خام یا نیم پز بعلت احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی و میکروب سالمونلا، جداً پرهیز نمایید.
- در تخم مرغ سالم زرده کاملاً گرد و کروی ودر مرکز قرار دارد و در صورت کهنگی و ماندگی تخم مرغ قوام زرده کم شده و شکل پهن به خود می گیرد.
- بر روی پوسته تخم مرغ تاریخ تولید آن درج شده باشد.