وت شاپ بلاگ (دامپزشکی و دامپروری)

کتاب ، جزوه ، فیلم ، اپلیکیشن در زمینه دامپزشکی و حیوانات

وت شاپ بلاگ (دامپزشکی و دامپروری)

کتاب ، جزوه ، فیلم ، اپلیکیشن در زمینه دامپزشکی و حیوانات

وت شاپ بلاگ (دامپزشکی و دامپروری)
فروشگاه دامپزشکی و دامپروری
اپلیکیشن دامپزشک همراه
آخرین نظرات

نکات بهداشتی مربوط به جوجه کشی

سه شنبه, ۸ تیر ۱۴۰۰، ۰۹:۰۷ ق.ظ

نکات بهداشتی مربوط به جوجه کشی


جوجه کشی مصنوعی نسبت به طبیعی دارای محاسنی است که عبارتند از :
الف.مرغ کرچ مورد نیاز نبوده
ب.در هر فصل از سال جوجه کشی امکان پذیر است
ج.هر بار تعداد زیادی تخم را می توان به جوجه تبدیل کرد
ه.کنترل امراض آسانتر است

به ادامه مطلب بروید

 امراضی که به وسیله میکروارگانیزم های گروه سالمونلا ازجمله پولوروم به وجود می آیند تاثیر زیادی در جوجه درآوری دارند این گروه از باکتری ها از طریق تخم مرغ از مادر به جوجه منتقل
می شوند .
بیماری های نیوکاسل و برونشیت مزمن از طریق تغییر دادن شکل تخم مرغ و افزایش منافذ باعث می شوند که جوجه درآوری کاهش یابد .

لذا تهیه تخم مرغ های سالم منجر به تولید بیشتر جوجه می شود .  

چگونگی آلوده شدن تخم مرغ:
 1) مرغ مادر تخمگذار مبتلا به عارضه اسهال باشد و یا مجرای خروج تخم ، آلودگی داشته باشد
 2)آلوده بودن آشیانه تخمگذاری و یا کثیفی تسمه نقاله
 3) آلودگی دست افراد ،آلودگی شانه ها، کارتن ها و کامیون های حمل تخم مرغ
 4)ترکیدگی تخم مرغ ها در دستگاههای هچر. این آلودگی از طریق بند ناف به بدن جوجه منتقل می شود
 5)موجوداتی از قبیل حشرات، جوندگان و پرندگان وحشی
 6)تغییرات دامنه درجه حرارت محل نگهداری تخم مرغ ، موجب تعرق پوسته تخم مرغ شده و به این ترتیب نفوذ میکرو ارگانیسم ها را به درون تخم مرغ، تسریع می نماید

راهکارهایی را برای جلوگیری از کثیف شدن تخم مرغ های قابل جوجه کشی :

  1. تعویض مرتب بستر در آشیانه های تخم گذاری  
  2. استفاده از سیستم اتوماتیک جمع آوری تخم مرغ
  3. جدا کردن مرغ هایی که بر روی بستر تخم گذاری می کنند
  4. جمع آوری مرتب تخم مرغ ها وحذف تخم مرغ های آلوده
  5. استفاده از آنزیم هایی که با اجزاء موجود در جیره غذایی تناسب داشته باشند

. به این ترتیب از آغشته شدن تخم مرغ ها با مدفوع حیوان جلوگیری می شود .

باکتری هایی از قبیل سالمونلا، ای کولای ، پزودوموناس ها و قارچ ها از جمله عوامل آلوده کننده تخم مرغ می باشد.

باکتری های گرم مثبت عمدتا" باعث آلودگی پوسته تخم مرغ می شوند در حالی که باکتری های گرم منفی ، عامل فساد تخم مرغ هستند.

رعایت بهداشت تخم مرغ شامل دو فاز می باشد :

1- تمیز کردن تخم مرغ
۲-ضد عفونی کردن تخم مرغ

تخم مرغهای جوجه کشی باید تمیز شده ،در ظرف و انبارهای تمیز نیز ذخیره شوند،البته شستشوی تخم مرغها زمینه نفوذ میکروبها به داخل تخم مرغ را فراهم می کند  ازاین رو شستن تخم مرغها توصیه نمی گردد و در صورت لزوم باید از آب ولرم حاوی مواد ضدعفونی کننده ،آهن وفاقد ید استفاده شود.
 علاوه براین، وسایل جوجه کشی نیز باید با آب گرم و مواد ضدعفونی کننده شسته شوند.

بهداشت و ضد عفونی تخم مرغ ها:

جوجه کشی به دلیل وجود نور، موادغذایی، رطوبت کافی و…بهترین محل آلودگی می باشد.ازاین رو توجه به نکات بهداشتی اهمیت بسیاری داردزیرا تولید جوجه های سالم منجر به تولید گله هایی باتولید مناسب می گردد.
برخی ازامراض ازطریق تخم به جوجه ها منتقل می شوند میکروارگانیزمهای گروه سالمونلا که تاثیر زیادی در جوجه درآوری دارند. بیماریهای نیوکاسل و برونشیت مزمن ازطریق تغییرشکل دادن تخم مرغ و افزایش منافذ آن جوجه درآوری راکاهش می دهد.

ماده ضد عفونی کننده ایده آل ، ماده ای است که قابلیت ته نشین شدن داشته باشد تا با گذشت زمان ، مانع نفوذ اجرا م میکروبی به درون تخم مرغ شوند .فرمالین یکی از ترکیباتی است که هنوز به عنوان بهترین ماده ضد عفونی کننده مطـرح می باشد ولی باید دانست که این ماده سرطان زا است و قابلیت ته نشین شدن هم ندارد.

برای ضدعفونی کردن معمولا از گاز فرمالین استفاده می شود.به طور معمول تخم مرغها طی دوره جوجه کشی نیز مورد ضدعفونی قرار می گیرند. عمل ضدعفونی در ستر و هچر نیز ممکن است انجام شود،در این صورت میزان گاز و زمان ضدعفونی در هچر باید کمتر از میزان گاز وزمان ضدعفونی ستر باشد.

مکانیسم عمل ضد عقونی کننده ها:

ضد عفونی کننده ها معمولاً به یکی از روشهای زیر برروی میکروارگانیسمها(باکتریها ،ویروسها ،قارچها وانگلها) اثر می کنند .
۱) دی هیدراتاسیون و خشک کردن میکروارگانیسم مثل حرارت
۲) ایجاد لایه ضخیم کشنده در سطح میکروارگانیسم
۳) تاثیر بر نفوذپذیری غشاء پلاسمایی سلول با خاصیت سورفاکتانت
۴) اثر تخریبی بر پروتئینهای داخلی بخصوص آنزیمها
۵) تغییر شرایط فیزیکی مثل PH

غلظت های استفاده از گاز فرمالین

غلظت

مقدار پرمنگات

(گرم)

مقدار فرمالین

(cc)

حجم فضا

(m2)

مدت زمان

(دقیقه)

x1

20

40

28

20

X2

40

80

28

20

X3

60

120

28

20

 

غلظت های نوصیه شده گاز فرمالین برای ضد عفونی

 

محل ضدعفونی

غلظت گاز

زمان ضدعفونی (دقیقه)

تخم مرغ تازه

3

20

تخم مرغ در ماشین

(روز اول)

2

20

اتاق جوجه کشی

1

3

ماشین جوحه کشی

1-3

30

اتاق شستشو

3

30

وسایل

3

30

کامیون

3

30

 

مواد زائد حاصله از جوجه کشی منبع مناسبی جهت رشد میکروبها می باشند، به همین دلیل این مواد سوزانده می شوند و یا در چاه های مختص به این امر دفن می گردند و موادی نظیر تخم مرغهای غیربارور، جنین های مرده و پوسته تخم مرغ به عنوان غذا در جیره طیور به کار می رود.این مواد پخته و خورد می شوند و به عنوان منبع کلسیم و پروتیئن مصرف می شوند.

.در یک طراحی صحیح ، واحد جوجه کشی به دو منطقه " تمیز " و "آلوده " تفکیک می شود که این دو بخش تا حد امکان از یکدیگر جدا می گردند.مناطق تمیز شامل اتاق های نگهداری تخم مرغ و انکوباتورها و نواحی آلوده شامل اتاق های هچر ، اتاق عملیات و اتاق های شستشو می باشند

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۴/۰۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی