آب و اهمیت آن در پرورش جوجه های گوشتی
آب و اهمیت آن در پرورش جوجه های گوشتی
o آب تقریباً بیش از 80 درصد وزن بدن جوجه 1 روزه را تشکیل می دهد.
o آب بیش از 70 درصد از بدن پرنده گوشتی را تشکیل می دهد.
o یک پرنده گوشتی به ازای هر کیلو افزایش وزن به حدود 4 لیتر آب نیاز دارد.
o کمبود آب میزان رشد را کاهش می دهد و اگر کمبود آب یا هیدراسیون به 20 درصد برسد, کشنده است.
o نیاز آب در هوای گرم و مناطقی که پروتئین یا نمک جیره بالا باشد افزایش می یابد.
به ادامه مطلب بروید
اصول کلی آب مصرفی گله:
o باید از لحاظ نمک های کلسیم (سختی آب), نمک و نیترات آزمایش شود.
o از قسمت های مختلف مثل چاه تا آبخوری نمونه گیری شود.
o آب از چاه های مجاز تأمین شود.
o در هوای گرم آب همیشه در لوله ها جریان داشته باشد.
o بهترین وضع برای جوجه های گوشتی در دست داشتن آب سالم با دمای 10 تا 12 درجه سانتیگراد می باشد.
انواع آبخوری و میزان آن
آبخوری مورد نیاز برای ۱۰۰۰ قطعه جوجه | |
تراف 2.4 متری |
4 عدد |
کله قندی |
16 عدد |
آویز گرد |
8 عدد به قطر 40Cm |
فنجانی |
94 عدد |
پستانکی |
96 عدد |
تراف اتوماتیک برای هر پرنده Cm 2 |
o در ابتدای دوره پرورش (4 روز اول) از آبخوری های جوجه ریز استفاده شود.
o در روز سه و چهار بتدریج آبخوری های جوجه ریز جمع آوری گردد.
o آبخوری ها روزانه از لحاظ ارتفاع مورد بازدید قرار گیرند.
• پس از 28 روزگی لبه آبخوری مساوی پشت جوجه باشد.
o در سالن پرورش طیور گوشتی فاصله هر جوجه از آبخوری ها در تحت هر شرایطی نباید بیش از 2متر باشد.
o یک گله هزار قطعه ای در هفت روزگی حدود 60 لیتر آب و در 42 روزگی به 280 لیتر و در 70 روزگی به 350 لیتر آب روزانه مصرف می کند.