وت شاپ بلاگ (دامپزشکی و دامپروری)

کتاب ، جزوه ، فیلم ، اپلیکیشن در زمینه دامپزشکی و حیوانات

وت شاپ بلاگ (دامپزشکی و دامپروری)

کتاب ، جزوه ، فیلم ، اپلیکیشن در زمینه دامپزشکی و حیوانات

وت شاپ بلاگ (دامپزشکی و دامپروری)
فروشگاه دامپزشکی و دامپروری
اپلیکیشن دامپزشک همراه
آخرین نظرات

عوامل ضد مغذی پروتئینی در خوراک طیور( تانن ها)

دوشنبه, ۲۴ خرداد ۱۴۰۰، ۰۹:۱۰ ق.ظ

عوامل ضد مغذی پروتئینی در خوراک طیور( تانن ها)

اصطلاح تانن (Tannin)  برای اولین بار در سال 1796 توسط سیگوین (Seguin) در تشریح مواد استخراج شده از بعضی گیاهان  که می‌توانستند در روند تبدیل پوست حیوانات به چرم (Tanning process ) نقش به سزائی داشته باشند، بکارگرفته شد.

ترکیبات پیچیده طبیعی با وزن مولکولی بالا (500 تا 3000 دالتون) هستند که از مواد شیمیایی پلی‌فنلی تشکیل شده‌اند

به ادامه مطلب بروید

در پوست، برگ، ریشة اکثر گیاهان از جمله چای، سیب، هلو، غلات و خصوصا به وفور در سورگم یافت می‌شوند

دارای  مزه تلخ و گس می‌باشند  (خاصیت گسی (Astringency) : گسی شدن حس جمع شدن و چین خوردن زبان است که به خاطر اتصال عرضی گلیکوپروتئین ها و پروتئین ها توسط تانن‌ها صورت می‌گیرد.)

خاصیت گسی موجب مقبولیت بعضی از مواد غذایی مثل چای، آبجو، کاکائو و شکلات  می‌گردد. 

مزه گس بعضی میوه‌های نارس چون خرما، توت، خرمالو و نارگیل نیز به دلیل تانن است لیکن بر اثر رسیدن میوه ترکیب تانن منعقد گردیده (نه اینکه از بین رود)، بصورت نامحلول در آمده، در نتیجه خاصیت گسی و قابضی خود را از دست می‌دهد.                                                      

 

خواص ضد تغذیه ای تانن ها:

·         ترکیب با پروتئین وبازدارندگی هضم

·         مختل شدن فعالیت آنزیم ها و کاهش ارزش مغذی بودن و انرزی زایی مواد مصرفی

·         کاهش اشتها

·         خشک شدن دهان- خارش - صدمه به مجرای دستگاه گوارش -زخمی کردن - ساییدگی - ضخیم کردن -   کاهش قابلیت هضم مواد مغذی - عبور تانن از دستگاه گوارش -  مسمومیت

·         اختلال در بهره وری از محتویات معدنی، خصوصا کلسیم و آهن مواد خوراکی

·         اشکالات اسکلتی

·         اختلال در کمیت و کیفیت تخم مرغهای تولیدی در مرغهای تخمگذار

 

برای تهیه محصولات دامپزشکی و دامپروری ، کتابها و فیلم های آموزشی از قسمت زیر استفاده کنید.

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی